Despre mine

M-am născut în secolul trecut, la Arad, am învăţat (bine) la liceul “Ioan Slavici” din localitate, am studiat muzică la Conservatorul “Ciprian Porumbescu” din Bucureşti, apoi m-am îndreptat în alte direcţii, adică am început să scriu. Am lucrat un timp în presa scrisă, iar în perioada 1993-98 la TVR. 

Am debutat în teatru în 1978, cu piesa “Logodnicul”, scrisă împreună cu H. Salem şi reprezentată la Teatrul de Stat din Turda. Prima carte publicată a fost însă o traducere – romanul “Eppur si muove” al clasicului maghiar Jokai Mór.  

Scriu în continuare teatru, în general comedii. Scriu şi proză. Mai nou, cărți polițiste. Și, de peste zece ani, fac parte din colectivul care a tradus tot canonul shakespearean în cadrul proiectului inițiat și coordonat de George Volceanov – „Un Shakespeare pentru mileniul trei”, 16 volume, ultimul apărut în 2019. Iar acum ne ocupăm de contemporanii lui Shakespeare.  Foarte recent a apărut, la editura Tracus Arte, un volum cu două piese de Ben Jonson, dintre care una tradusă de mine – „Alchimistul”. O comedie excelentă! Sper să o văd și pe scenă.

Sînt membră a Uniunii Scriitorilor din România din 1989. Am fost președintă a secţiei de dramaturgie şi critică dramatică a Asociaţiei Scriitorilor din Bucureşti, în perioada 2003-2013.  Mai fac parte din ICWP și din asociația Planet Paris Montmartre.

În anul 2017, am fost primul manager al unui nou teatru, înființat de Primăria Capitalei – Teatrul Dramaturgilor Români.

Într-o vreme făcusem o pasiune pentru web-design. Am creat numeroase site-uri pentru prieteni şi colegi, precum şi primul site al Asociaţiei Scriitorilor din Bucureşti şi pe cel al revistei “Drama”. O altă pasiune, mai veche și permanentă, este gastronomia. Lucrez, cînd am timp, la o carte de bucate.   

Mai menționez, pentru cei care nu și-au dat încă seama, că îmi place șampania. Da, și cafeaua și ciocolata.